Tuesday, March 6, 2012

Cafe Market & Weekend Bakery at Galata House - Volume 2


Evet, uzerinden bir aydan fazla zaman gecti, hatta ucuncusunu de duzenledik (12 Subat'da ve ayri bir blog konusu) ve yenileri pek yakinda (bknz yukaridaki afis); ve fakat bu eglenceli ve lezzetli etkinlikte Lazy Cook olarak neler denedik buraya ancak suanda yazabiliyoruz. Iste bazilari:

Tahinli Kek:
Yapimi kolay, lezzeti degisik ve hafif..Tam bir cay saati keki! Tabii tatli-kek konusunda cok tecrubeli olmayan LazyCook ekibi bu keki ikinci defada tutturabildi! Iste tarifi:

3 yumurta ve 1.5 su bardagi toz seker mikserde iyice cirpilir icine 1 su bardagi aycicek yagi eklenir (ben 1 cay bardagi ekledim, fazlasi cok yagli olabilir) ve sonra 1 su bardagi yogurt eklenir..


Ayri bir kapta 2.5 su bardagi elenmis un ve 1.5 paket kabartma tozu karistirilir; yumurta-yogurt karisimina eklenir. Kek kalibina dokulur..


En son 5-6 corba kasigi tahin kek karisiminin uzerinde gezdirilir..


Uzerine butun karisim kaplanacak sekilde pudra sekeri serpilir...Soguk firina konur ve 180 derecede 45 dakika pisirilir. Ilk seferde tutmamasinin sebebi kek karisiminin biraz fazla bekletilmesiydi (cunku firinda o sirada biscotti vardi; yani zamanlama hatasi!)

ters cevirilip servis edilir...

Mini Tiramisu

Bu tatli ise aslinda tam aksam yemegi sonrasi kahve yaninda mukemmel gidecek cinsten...Tarifi Marie Claire food+drink'in 'after dark' bolumunden. Bu yemek kitabindan oldukca cok parti yemegi tarifleri denemisligimiz vardir. Kimisi harika sonuc vermistir (mesela biscotti), bazilari ise korkunc (mesela chocolate caramel brulees!).

kahve surubu
- 2 corba kasigi seker
- 1/2 cup koyu sade filtre kahve
- 1/2 cup Tia Maria (ya da istenilen bir kahve likoru)
Kucuk bir kapta seker ve kahve 5 dakika boyunca kaynatilir. Atesten alinip sogutulur ve Tia Maria eklenir.


kahve cupcakes
- 1/4 cup koyu sade filtre kahve
- 2 yumurta
- 100 g tuzsuz tereyagi (eritilmis)
- 3/4 cup seker
- 1 1/2 cup beyaz un
- 2 cay kasigi kabartma tozu
- 1/4 cup badem tozu
Oncelikle firin 180 derecede isitilir. Butun cupcake malzemeleri mikserde yumusak bir karisim elde edilene kadar cirpilir. Karisim kucuk muffin kaplarina dokulur ve 12 dakika firinlanir. 


Mascarpone peynirli ic
- 1 corba kasigi seker
- 2 yumurta sarisi
- 1/2 cup Marsala (demi-sek ya da tatli sarap)
- 250 g mascarpone (ya da bildigimiz labne peyniri)
Tiramisu icini yapmak icin seker, yumurta sarisi ve sarap ben mari usulu isitilir ve ayni zamanda cirpilir (baloncuklar olusuncaya kadar). Atesten alinir ve sogumasi beklenir. Sonra peynir eklenir.

yumurta, seker ve sarap ben mari usulu atesin ustunde cirpiliyor
Sogumus olan minik keklerin tepesi kesilir, ici biraz alinir ve once 1 corba kasigi kahve surubu sonra 1 corba kasigi peynir karisimi her bir kekin icine konur. (Kahve surubunun keke iyice yedirilmesi onemli).


Tepeleri kapanir. Ve en son ustlerine kakao tozu ekilir.



Sebzeli Ciabatta Sandwich


Birgun onceden izgara edilmis cesitli sebzelerle hazirlanan lezzetli ve saglikli bir sandwich. Ve Ayse'nin evde yapmis oldugu ciabatta ekmeklerin icinde gercekten nefis oldu diyebiliriz. Hatta ekmeklerin icinde ne kadar beklese (buzdolabinda tabii) o kadar iyi oluyor.


Kabak, kuskonmaz (varsa), rezene (kesinlikle cok yakisiyor), patlican ve kirmizi biberleri once dilimledik. Zeytinyagi, limon, tuz-karabiber ve taze baharatlarla marine ettik ve dokum izgara tavamizda pisirdik. Ciabatta ekmeklerinin icine pesto (pesto sosu icin Jamie'nin tarifi kullanilabilir) surduk, sebzeleri koyduk ve taze mozzarella parcalari ekledik. Sandwichleri strec filmle iyice siki sarmaladik.


Galatahouse hakkinda bilgi ve takip etmek icin: http://www.facebook.com/galatahouse

Ve 12 Subat'da ucuncusunu duzenledigimiz Sevgilier Gunu temali 'Weekend Bakery'den bazi goruntuler:

tatli masasi (Ayse ve Tomris'in muhtesem tatlilari)

pizzalar firinlanmaya hazir

valentine muffins

Istanbul Cupcakery Stand

Special spinach-goat cheese pizza

miss lazycook helping

No comments:

Post a Comment